nieuws

Sterrenwacht blokkeert McDonald’s-reclame

Horeca

Eigenaar Henk Koning van de McDonald’s-vestiging in Deventer heeft een jurist in de arm genomen om uit te zoeken of de gemeente de skybeamer op het dak van zijn zaak kan verbieden. Een volkssterrenwacht uit de omgeving maakte bezwaar over de lichtstralen na zonsondergang.

Koning installeerde begin dit jaar een skybeamer op het dak om aandacht te vestigen op zijn zaak. Al vrij snel daarna ging het apparaat stuk, maar sinds kort zijn de laserstralen tussen zonsondergang en middernacht te zien. Naast de volkssterrenwacht van het nabij gelegen Bussloo klaagden ook omwonenden bij de gemeente over het effect van de skybeamer.

In een gesprek met een wethouder van Deventer kreeg Koning te horen dat hij zijn skybeamer moet verwijderen. ‘Ik wacht nu nog op de brief van de gemeente waarin staat dat de beamer weg moet. Dan schakel ik een jurist in om uit te zoeken of de gemeente de beamer kan verbieden. Als dat zo is dan doe ik niet moeilijk en haal ik het apparaat gewoon weg’, aldus Koning in De Stentor.

Reageer op dit artikel