nieuws

Tieners adviseren leiding in drukbezocht hotel

Horeca

Een hotelleiding die zich door veertienjarige kinderen laat adviseren over de aankleding van de lobby of het nog leuker maken van het zwembad op het dakterras. In het Habbo Hotel is het de normaalste zaak van de wereld.

Het Habbo Hotel telt momenteel 1,9 miljoen kamers en ruim 600.000 regelmatig terugkerende bezoekers. Het is dan ook geen normaal hotelbedrijf van steen, maar een virtueel kletshotel op internet voor jongeren. Een hotel waar jongeren een kamer voor een prikkie kunnen inrichten naar eigen keuze. De meubels en accessoires voor de inrichting van de hotelkamer kopen de tieners via een betaald telefoonnummer.

Ruim 600.000 tieners tussen de 12 en 16 jaar bezoeken iedere maand de site www.habbohotel.nl om met elkaar te chatten, een spelletje te doen of om de kamer anders in te richten. De deelnemers overspoelen de hotelleiding dagelijks met suggesties om het nog leuker te maken in het cyberhotel.

Het Habbo Hotel is een initiatief van Telegraaf Tijdschriften Groep. Om te voorkomen dat de jonge hotelgasten via hun mobiele telefoon te veel uitgeven, heeft de uitgeefgroep een maximumbedrag van 11 euro per mobieltje ingevoerd.

Reageer op dit artikel