nieuws

Transferium vergemakkelijkt bezoek strandtenten

Horeca

Den Haag krijgt een transferium voor bezoekers van Scheveningen. Waarschijnlijk begint deze zomer al een proef met een grote parkeerplaats voor automobilisten, vanwaar zij met een bus naar het strand worden gebracht. Dat liet een woordvoerster van de gemeente Den Haag zaterdag weten.

Het plan om een transferium te starten is goed nieuws voor veel horecabedrijven in Scheveningen. Vooral strandtenten kunnen profiteren van het nieuwe parkeersysteem. Door het transferium is het vanzelfsprekend dat het aantal gasten van het Scheveningse strand toeneemt. Dit kan voor een flinke omzetverhoging van strandtenten zorgen.

De gemeente is in overleg met de ANWB en busvervoerbedrijf Connexxion over de vormgeving van het transferium. ‘We hebben bij de ANWB een park & ride-parkeerplaats (P&R) aangevraagd. Met Connexxion overleggen we over een zogenaamde ‘dynamische buslijn’ richting Scheveningen. Het plan is in een vergevorderd stadium”, aldus de woordvoerster.

De grote parkeerplaats, waar strandgangers hun auto kunnen parkeren om verder vervoerd te worden met de bus, komt volgens de woordvoerster waarschijnlijk aan de Wassenaarseweg op de hoek met de Van Alkemadelaan. Die weg, die naar Scheveningen leidt, staat bij mooi weer steevast vol. ‘Juist daarom willen we een transferium, om de bereikbaarheid te vergroten.’

Deze week neemt het college van B&W een definitief besluit over de aanleg van het transferium. Volgens de woordvoerster van de gemeente ligt er ook een plan voor de bouw van een transferium voor de Haagse binnenstad. Daarvan is echter nog niet bekend waar het zal komen en wanneer mensen er gebruik van kunnen maken.

Reageer op dit artikel