nieuws

Uitgaansgebied veiliger door ‘luisterende camera

Horeca

Een proef met ‘luisterende’ camera’s die in het centrum van Groningen ‘agressieve’ geluiden detecteren, is een groot succes. Dat heeft de gemeente Groningen bekendgemaakt. Uitgaansgebieden worden door deze ‘camera met oren’ een stuk veiliger.

De camera’s blijken uitstekend in staat agressief stemgeluid van onschuldige bijgeluiden te onderscheiden. De politie in Groningen heeft de camera’s dit voorjaar uitgebreid getest. Uit de proef blijkt dat de politie in staat is sneller te beoordelen of er op straat iemand in gevaar is. ‘Bovendien wordt de pakkans van geweldplegers vergroot, omdat we eerder in actie kunnen komen’, aldus een woordvoerder van de politie.

Eerder lieten andere grote steden zoals Amsterdam en Den Haag weten geïnteresseerd te zijn in de camera bij een positief resultaat van de proef. Ook de Nederlandse Spoorwegen denkt na over aanschaf van de camera’s.

Reageer op dit artikel