nieuws

Veertien jaar cel voor neersteken barman De Vrijheid

Horeca

De 28-jarige Dennis Y. uit Wageningen heeft veertien jaar celstraf gekregen voor het neersteken van een 33-jarige barman van café De Vrijheid in zijn woonplaats met messen uit de keuken van het café.

Het motief van de man voor de steekpartij bleef tijdens de zitting onduidelijk. De man beriep zich op zijn zwijgrecht en gaf dus geen enkele verklaring voor zijn daden. Mogelijk speelt het ontslag van zijn vader als portier bij het café een rol.

In oktober 2004 kwam de man het café vlak voor sluitingstijd binnen. Binnen. Als vaste klant ging hij even naar de keuken om een tosti voor zichzelf te maken. Met twee messen kwam hij terug uit de keuken. In koele bloeden stak hij de barman met een groot aantal messteken dood. Een medewerkster van het café werd stevig toegetakeld.

Voorbedachte rade
Justitie had twintig jaar cel geëist. De rechter legde een lagere straf om, omdat niet bewezen kon worden dat de man met voorbedachten rade heeft gehandeld. De zaak zorgde voor veel opschudding in de horecawereld in Wageningen.

Reageer op dit artikel