nieuws

vliegveld in de maas voor red bull air race world series

Horeca

De negen beste piloten ter wereld maken tijdens de Red Bull Air Race op 12 juni in Rotterdam gebruik van een speciaal aangelegd vliegveld in de Maas. In de wijk Katendrecht, slechts een paar honderd meter van de Erasmusbrug en dus midden in de stad, ligt een braakliggend stuk grond dat speciaal voor de Air Race wordt ingericht als tijdelijk vliegveld. De piloten starten hun race vanaf die airstrip en landen er na hun race weer. Dit eenmalige vliegveld èn de Erasmusbrug die fungeert als start- en finishlijn, vormen een unicum voor Nederland.

De Red Bull Air Race is een adembenemende race in de lucht, een unieke uitdaging voor de piloten en een fascinerend schouwspel voor de toeschouwers. De 9 beste piloten ter wereld, waaronder Nederlander Frank Versteegh, leggen een parcours af tussen opblaasbare obstakels terwijl ze verplichte acrobatische figuren vliegen. De piloot die het parcours het snelst aflegt en daarbij het minst aantal strafpunten krijgt, wint. Na zeven races is een totale prijzenpot van 500.000 dollar te verdelen.

Rotterdam is één van de zeven locaties ter wereld waar de Red Bull Air Race in 2005 plaats vindt. De eerste Race was op 8 april te zien in Abu Dhabi (VAE). Landen die nog volgen zijn Oostenrijk (Zeltweg), Ierland (Rock of Cashel), Verenigd Koninkrijk (Longleat), Hongarije (Budapest) en de Verenigde Staten (San Francisco).

Reageer op dit artikel