nieuws

Westlandse cafés kiezen gezamenlijke huiswijnen

Horeca

Dertig horecabedrijven in het Westland hebben de handen op wijngebied ineen geslagen. De cafés en bars in de omgeving van plaatsen als Poeldijk en Honselersdijk gaan een selectie van vier dezelfde wijnen in hun zaken schenken. De benaming van de huiswijn laat niets aan onduidelijkheid over: steeds met het voorvoegsel Westlands is er, Zoet Wit, Droog Wit, Rosé en Rood

Elly Hazewinkel van café De Luifel in Poeldijk zegt dat de cafés in de regio al langer met elkaar samenwerken. ,,We hebben twee evenementen per jaar, de verkiezing van de Sportiefste Kroeg en de Elluf Kroegetocht. Nu met de wijn, is wel de eerste keer dat we op inkoopgebied iets samen doen.’’ Volgens haar is er begin dit jaar gesproken met de Wateringse wijnimporteur W & S Groep. Uit een selectie van 25 wijnen kozen de café-eigenaren en hun personeelsleden het uiteindelijke kwartet. Vanaf 5 juni, als de Elluf Kroegetocht plaatsvindt, zullen de wijnen in de cafés verkrijgbaar zijn.

Reageer op dit artikel