nieuws

Wijnkelder Mitterrand brengt meer op dan verwacht

Horeca

De wijnkelder die de Franse oud-president François Mitterrand had nagelaten, heeft op een veiling meer opgebracht dan de experts van het veilinghuis Drouot hadden verwacht. De opbrengst van de drankencollectie was 14.683 euro. De deskundigen hadden voorspeld dat de opbrengst enkele duizenden euro’s zou zijn.

In de verzameling zaten enkele ‘herdenkingsflessen’, die Mitterrand van andere staatshoofden had gekregen. Een magnum ‘Armagnac Cuvée Speciale du Maître de Chai’ die op 27 september 1982 speciaal voor Mitterrand gebotteld was, bracht niet de verwachte 50 tot 60 euro op, maar 1300.

De veiling trok dinsdagochtend zoveel nieuwsgierigen en journalisten, dat het zaaltje bij Drouot te klein was. Zeker honderd mensen konden niet naar binnen. Op de veiling was overigens niet de hele collectie te zien, omdat het voor de meeste flessen beter was als die bleven rusten. De weduwe van Mitterrand had besloten de bijzondere collectie te verkopen.

Reageer op dit artikel