nieuws

Aanhouding in zaak ‘McTraangas

Horeca

De politie heeft woensdag een 17-jarige jongen uit Beuningen aangehouden in verband met het incident in een McDonald’s, waar maandagavond twintig mensen onwel werden door het inademen van een gas.

Velen klaagden over hoofdpijn en misselijkheid en moesten voor controle naar het ziekenhuis. De verdachte heeft bekend ‘uit pure baldadigheid’ met pepperspray gespoten te hebben, aldus de politie woensdag.

De 17-jarige jongen is de enige verdachte in deze zaak. Zijn twee vrienden die ook in de vestiging van de fastfoodketen aanwezig waren, hebben niets met het incident te maken, volgens de politie. De politie kon de jongen aanhouden op basis van getuigenverklaringen.

Pepperspray valt onder de wet verboden wapens en munitie. Het Openbaar Ministerie moet nog bepalen of het de jongen strafrechtelijk vervolgen.

Reageer op dit artikel