nieuws

ABN Amro koopt vakantieparken Roompot

Horeca

De vakantieparkketen Roompot verhuist van de ene investeringsmaatschappij naar een andere. Het bedrijf was sinds 2,5 jaar in handen van Bencis Capital Partners en gaat nu over naar ABN Amro Capital.

De zittende directie houdt haar aanzienlijke belang in de onderneming. Dat maakte ABN Amro maandag bekend. De overnamesom willen de partijen niet bekend maken. ‘Dat heeft te maken met privé-omstandigheden’, aldus een woordvoerster van ABN Amro Capital.

‘Leden van het management zouden het niet leuk vinden om zichzelf terug te vinden in lijstjes zoals die in zakenblad Quote gepubliceerd worden.’ Een woordvoerder van Bencis Capital Partners zei erg tevreden zijn over de opbrengst.

Roompot is de derde exploitant van Nederland met 24 vakantieparken. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van 125 miljoen euro en is goed voor werk aan 750 mensen. ABN Amro Capital kocht in 2004 al het Britse GB Holiday Parks en Parks Resorts. De nieuwe investeerder probeert met behulp van de Britse kennis vooral Britse toeristen te trekken. Ook probeert Roompot meer gasten te ontvangen uit Oost-Europa.

Reageer op dit artikel