nieuws

Actiegroepen willen haaienvinnensoep van de kaart

Horeca

Hotels in China moeten per direct haaienvinnensoep van hun kaart halen. Dat vinden actiegroepen in het Aziatische land. De hotels laten weten niets te zien de plannen van de actiegroepen en blijven de soep gewoon serveren.

Haaienvinnensoep is in China vooral populair als traditioneel gerecht bij bijzondere gelegenheden als huwelijksbanketten en zakendiners. Actiegroepen in Hongkong vinden dat de soep van de menukaart moet, omdat er nu veel te veel haaien wreed worden gedood. Samen met het Wereldnatuurfonds (WNF) melden de actiegroepen het eerste succes in de strijd tegen haaienvinnensoep.

Zo schrapt de catering van Hongkong Disneyland de soep van de kaart na druk van diverse actiegroepen. Het gaat hier om een preventieve actie, want de Disney-restaurants gaan pas dit najaar open, als het nieuwe Chinese filiaal van het Amerikaanse amusementenconcern de poorten opent op het eiland Lantau.

Hotels willen niets weten van het schrappen van haaienvinnensoep. Zo laat het Miramar Hotel in de Hongkongse krant The Standard weten dat het zich door de klant laat leiden. ‘De vraag blijft groot, families kiezen het bij huwelijksfeesten. Ze kunnen ook diners zonder de soep keizen’, aldus een woordvoerder van het hotel in de krant, opgetekend door De Volkskrant.

Reageer op dit artikel