nieuws

André Rieu walst populair horecaplein plat

Horeca

Een optreden van violist en entertainment dirigent André Rieu heeft voor grote schade gezorgd op Het Vrijthof in Maastricht. Het dek van het horecaplein is onherstelbaar beschadigd en dat slechts twee jaar na een grootscheepse renovatie van het plein.

De schade is veroorzaakt tijdens het opbouwen en afbreken van het immense podium. Zware vrachtwagens, hoogwerkers en heftrucks die materialen af- en aanvoerden, hebben de toplaag van het plein veranderd in een zwarte teerbrei. Het warme weer deed nog een duit in het zakje, aldus een woordvoerster van de gemeente Maastricht. Hoe hoog de schade exact is, is niet bekend.

Het veelvuldig draaien en keren van de ingezette voertuigen is nu letterlijk af te lezen op het Vrijthof. Honderden bandensporen ‘sieren’ het plein waar terrassen van horecazaken een groot deel van uitmaken. Op diverse plekken zijn teerribbels ontstaan en zijn papiersnippers en ander afval vast gereden is het asfalt. Wandelaars lopen het risico teer aan hun schoenen te krijgen.

Het Vrijthof werd enkele jaren laten geleden volledig vernieuwd en in augustus 2003 opgeleverd. Sinds het plein opnieuw is ingericht en aangekleed zijn er geen beschadigingen gemeld. Het doorstond zonder problemen twee maal het culinaire evenement Preuveneminten en diverse kermissen. Tegen het optreden van André Rieu, nota bene deze keer zonder wals, was het minder goed bestand.

Reageer op dit artikel