nieuws

‘Arbeidsvoorwaarden vakantiewerkers slecht

Horeca

De arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers zijn volgens CNV Jongeren vaak slecht geregeld. Voorzitter A. Blokland van de jeugdorganisatie van de vakcentrale CNV zei dinsdag te vrezen dat veel jongeren zwart werken. Hij baseert zich daarbij op onderzoek van zijn organisatie onder ruim vierhonderd vakantiewerkers met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar.

Uit het onderzoek van CNV Jongeren blijkt dat 40 procent van de vakantiekrachten deze zomer een baantje heeft zonder arbeidscontract. Hoe hoog dit percentage in één van de populairste branches de horeca is, is niet bekend. Ruim eenderde van de jongeren ontvangt ook geen loonstrookje. Meer dan de helft heeft geen recht op vakantiedagen over de gewerkte uren en bijna 60 procent krijgt niet uitbetaald bij ziekte, zoals wettelijk is geregeld.

Reageer op dit artikel