nieuws

Bekend wegrestaurant dicht na duikeling omzet

Horeca

Het bekende wegrestaurant Schep is niet meer. Bedrijfsleider Stalenhoef heeft de deur definitief gesloten. Hij ziet geen brood meer in het de eetgelegenheid, gelegen aan de weg tussen Amersfoort en Hoevelaken.

Decennialang fungeerde Schep als koffie- en lunchstop voor honderden busreisjes. Ook menig zakenman gebruikte het restaurant als ontmoetingsplek vanwege de gunstige ligging aan de snelweg A1. Op de deur hang een bordje met de mededeling dat het restaurant per 1 juli is gesloten.

‘Het restaurant liep matig. Alles loopt moeilijk in de horeca. De omzet daalde met ruim 30 procent. Het was welletjes’, aldus bedrijfsleider Stalenhoef in het Utrechts Nieuwsblad. De sluiting betekent dat elf medewerkers hun baan verliezen. Stalenhoef nam de zaak drie jaar geleden over. Restaurant Schep, dat tot het eind de naam van de vorige eigenaar droeg, is een begrip in Midden Nederland.

Inmiddels meldt de geruchtenmachine voor verschillende kandidaten die in het pand van start willen gaan. Hamburgerketen McDonald’s zou mogelijk geïnteresseerd zijn om zich er te gaan vestigen. Woordvoerder Van den Boogaard van McDonald’s Nederland ontkent het gerucht. ‘Wij verhuizen niet naar de leegstaande Schep.’

Het fastfoodrestaurant diende eerder wel een vergunningaanvraag in bij de gemeente Amersfoort om zich in de nabijheid van Schep te mogen vestigen. Die aanvraag loopt nog.

Reageer op dit artikel