nieuws

BEM meldt overwinning op gemeente

Horeca

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) meldt een zege in de rechtszaak tegen de gemeente Overbetuwe. Het geding spits zich toe op Dorpshuis De Hoendrik in Herveld. BEM voert namens de horeca al jaren een strijd tegen het dorpshuis.

Volgens BEM wordt het dorpshuis gebruikt als partycentrum, waar bruiloften en partijen plaatsvinden. Dat is in strijd met het bestemmingsplan, zo vindt waakhond BEM. De rechter was het daarmee eens, meldt projectleider Arjan Hogervorst van BEM.

Hogervorst verwacht dat het hier niet bij blijft en verwacht dat de zaak rondom De Hoendrik een vervolg krijgt. De gemeente gaat volgens Hogervorst een procedure starten om een bestemmingsplanvrijstelling te bewerkstelligen. Zo is wel mogelijk om feesten en partijen te houden in het dorpshuis.

Hogervorst: ‘Ook die procedure heeft weinig kans van slagen, omdat er recentelijk nog een bouwvergunning is verleend waardoor er een zware procedure gevoerd moet worden bij Gedeputeerde Staten. Gezien de gebrekkige motivering van de gemeente Overbetuwe tot nu toe, zal de gemeente ook bij Gedeputeerde Staten bakzijl halen.’

Volgens Hogervorst wringt Overbetuwe zich in allerlei bochten met slechts één doel. Hogervorst: ‘Het gaat ze om het gedogen van de commerciële horeca-activiteiten van De Hoendrik. Het belang van de reguliere horeca bij handhaving van het bestemmingsplan wordt geheel niet erkend door deze gemeente. Daar hebben we dan de rechtspraak voor, die recht maakt wat krom is.’

Reageer op dit artikel