nieuws

Boete voor agenten na diefstal in café

Horeca

Twee agenten uit Schagen moeten 160 euro boete betalen voor het stelen van een fles wijn uit de café in het Noord-Hollandse dorp. Ook moeten ze 16,50 euro betalen als schadevergoeding aan de kastelein.

Het duo aspirant-agenten werd op 16 maart ingerekend, toen ze een café in Schagen verlieten met een fles wijn zonder te betalen. Bij hun aanhouding door portiers verzette de agenten zich hevig. Uiteindelijk konden ze worden afgeleverd aan collega-agenten.

Voor justitie is de zaak met het betalen van het schikkingsvoorstel afgedaan. De korpsleiding heeft de twee agenten in opleiding voorwaardelijk ontslag in het vooruitzicht gesteld. Als ze binnen twee jaar weer over de schreef gaan, moeten ze op zoek naar een andere werkgever.

Reageer op dit artikel