nieuws

Brits eten en wijn voor Chirac

Horeca

De Franse president Chirac zal moeten boeten voor zijn recente denigrerende opmerkingen over de Britse keuken. Groot-Brittannië zal als huidig EU-voorzitter het Franse staatshoofd steeds Britse kost en Britse wijnen serveren tijdens vergaderingen in Brussel, berichtte The Times maandag.

Londen heeft alleen al 2148 flessen wijn uit Engeland en Wales besteld die tijdens het lopende voorzitterschap op tafel komen. In plaats van Bordeaux of champagne zullen Chirac, Franse ministers en Franse functionarissen Camel Valley Brut uit Cornwall of Chapeldown pinot noir geschonken krijgen.

Chirac liet zich deze maand tijdens een bijeenkomst met de Duitse bondskanselier Schröder en de Russische president Poetin ontvallen dat de Britse keuken na die van Finland de slechtste van Europa is.

Reageer op dit artikel