nieuws

Burgemeester helpt horeca systematisch om zeep

Horeca

De horeca van Boxtel is de bemoeizucht van de gemeente meer dan zat. In een brief klagen ze het gemeentebestuur aan. Volgens de horecaondernemers doet de Boxtelse burgemeester er alles aan om de horeca systematisch om zeep te helpen.

De uitbaters hekelen de gemeente om de steeds maar weer strengere regels en hogere boetes. Ze opperen dat ze met extra regels en boetes steeds verder in het nauw worden gedrongen. In een brief klagen de ondernemers van Le Temps Perdu, De Leste Stuiver, Marktzicht, De beurs, Hart van Boxtel en Becoloth het gemeentebestuur aan. ‘Na lang zwijgen willen we het publiek een keer goed inlichten over wat er nu daadwerkelijk speelt in de Boxtelse gemeenschap’, motiveren de ondernemers hun actie.

Eén van de nieuwe regels waarover ze klagen in de geluidsvrijstelling. Burgemeester Van Homelen heeft op eigen houtje besloten dat ondernemers nog maar drie keer per jaar een geluidsvrijstelling voor een evenement kunnen aanvragen. Daarvoor was het mogelijk om dat twaalf maal per jaar te doen.

‘Ambtenaren meten wekelijks de decibellen’, aldus een ondernemer in het Brabants Dagblad. ‘Het liefst bij een ondernemer met een isolatielek die nog met het bedrijf dat daar verantwoordelijk voor is, aan het procederen is. Of ze controleren of er ergens een voordeur openstaat. Maar het laatste jaar zijn er geen klachten meer geweest.’

Volgens de horeca gaat het in andere gemeenten anders. Daarom plaatsen ze vraagtekens bij de Boxtelse aanpak. Daarbij vinden ze dat ze achtergesteld worden ten opzichte van ondernemers van buiten. Zo krijgt Bakker Bart ineens veel ‘horecameters’ bij de opstelling van de weekmarkt.

Burgemeester Van Homelen zegt verrast te zijn over de brief van de horecaondernemers. Hij is van mening dat de gemeente prima gesprekken voert met het bestuur van de horecavereniging. Ook zegt hij dat Boxtel zeer tolerant omgaat met de decibellen die worden veroorzaakt door Le Temps Perdu, Marktzicht en Becoloth.

Reageer op dit artikel