Café Heineken moet bierimago opkrikken

Heineken heeft een groot en veelzijdig biercafé geopend in Parijs. De bierbrouwer wil zo het imago van bier in wijnland Frankrijk opkrikken. Het nieuwe bedrijf, Culture Bière, is gevestigd aan de befaamde Champs-Élysées.

Culture Bière bevat drie bars, drie restaurants, een galerie voor exposities, een traiteur, een winkel en een terras met uitzicht op de Champs-Élysées. Het trendy gebouw heeft een strakke, in wit, bruin en zwart uitgevoerd interieur. Culture Bière belooft de bezoekers alle sensaties van een vers getapt biertje.

Heineken probeert door bier en cultuur te combineren en bier te ontdoen van zijn in Franse ogen volkse karakter, het tij van keren. Want al jaren daalt de bierconsumptie in Frankrijk fors. De laatste 25 jaar daalde het verbruik er met ruim 25 procent. Heineken is met een marktaandeel van 33 procent de tweede speler op de Franse biermarkt. Nummer één is het Brits-Schotse concern Kronenbourg.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.