nieuws

Café Heineken moet bierimago opkrikken

Horeca

Heineken heeft een groot en veelzijdig biercafé geopend in Parijs. De bierbrouwer wil zo het imago van bier in wijnland Frankrijk opkrikken. Het nieuwe bedrijf, Culture Bière, is gevestigd aan de befaamde Champs-Élysées.

Culture Bière bevat drie bars, drie restaurants, een galerie voor exposities, een traiteur, een winkel en een terras met uitzicht op de Champs-Élysées. Het trendy gebouw heeft een strakke, in wit, bruin en zwart uitgevoerd interieur. Culture Bière belooft de bezoekers alle sensaties van een vers getapt biertje.

Heineken probeert door bier en cultuur te combineren en bier te ontdoen van zijn in Franse ogen volkse karakter, het tij van keren. Want al jaren daalt de bierconsumptie in Frankrijk fors. De laatste 25 jaar daalde het verbruik er met ruim 25 procent. Heineken is met een marktaandeel van 33 procent de tweede speler op de Franse biermarkt. Nummer één is het Brits-Schotse concern Kronenbourg.

Reageer op dit artikel