nieuws

Commotie rond Librije over berichtgeving veiling

Horeca

Bij restaurant De Librije in Zwolle is grote commotie ontstaan nadat een van de media had bericht dat het driesterrenrestaurant failliet zou zijn. ‘Complete nonsens. Ik denk dat de verwarring is ontstaan vanwege een veiling van onze inboedel’, aldus chef-kok Jonnie Boer in De Telegraaf.

De eigenaren Jonnie en Thérèse Boer kondigden in een videofilm aan trouwe klanten aan dat de hele inboedel van de zaak wordt geveild en dat de zaak in september open gaat met een geheel nieuw interieur. Zibb.nl/horeca berichtte hierover afgelopen woensdag als eerste in haar nieuwsbrief. In augustus wordt het interieur aangepast, waarna op 19 september ‘de nieuwe Librije’ weer geopend is voor gasten.

‘Alles wordt geveild’, meldde topkok Boer in het vijf minuten durende filmpje. ‘Asbakken, tafelkleedjes, schilderijen, lampen. Alles doen we weg. De veiling is op 31 juli om 12.30 uur en wordt gehouden door de beroemde veilingmeester Cees Lubbers. Vanaf 10.00 uur kunnen geïnteresseerden de uitgestalde spullen bekijken.’

Het nieuwe interieur is door het succesvolle horecapaar zelf gekozen. Thérèse Boer in De Telegraaf: ‘Ik heb het nieuwe interieur zelf uitgezocht. Het gaat om veel glas, natuursteen en de kleuren grijs en goud. Na acht jaar waren we gewoon toe aan iets nieuws.’

Reageer op dit artikel