nieuws

Containerkunst in nieuw containerrestaurant

Horeca

In het nieuwe containerrestaurant Water of Wijn worden vanaf 21 juli wisselende exposities gehouden van zogenaamde containerkunst. Het restaurant hangt vol met kunst van kunstenaars die zich laten inspireren door de havens.

‘Containerkunst biedt ruimte aan vele vormen en onderwerpen’, aldus restaurantmanager Bea Oomens. ‘De havens vormen een onuitputtelijke inspiratiebron waar ook thema’s als reizen, ontmoeting en cultuur bij passen.’ De eerste expositie, genaamd ‘Ons havengevoel’, bevat unieke havenfoto’s en is te bezichtigen tot en met 8 september 2005. Be Me D-sign verzorgt de eerste expositie.

Wijn of Water is een multimediaal terrasrestaurant opgebouwd uit negen zeecontainers. Het restaurant aan de Lloyd Pier werd 18 mei geopende door de Rotterdamse topkok Cees Helder. Het containerrestaurant bevat vijftig tafel voor in totaal honderd gasten. Het restaurant heeft een mediterrane inslag vanwege de vele nationaliteiten die in de Rotterdamse haven aankomen.

Reageer op dit artikel