nieuws

Eigen restaurant voor kooktalent Kellenaers

Horeca

Kooktalent Matthieu Kellenaers begint een eigen restaurant. De 29-jarige voormalig souschef van Paul Fagels restaurant Het Arsenaal in Naarden opent in Amsterdam het Franse restaurant Gorgeous.

Kellenaers gaat zijn eetgelegenheid in de Amsterdamse Pijp samen runnen met zijn vriendin Simone Ouwehand. Kellenaers ontmoette zijn vriendin in de keuken van het failliete restaurant Vossius, waar ze beiden werkten. Kellenaers als souschef, Ouwehand in de bediening onder leiding van maître John Vincke. Kellenaers werkte verder ook bij Vermeer met de toenmalige chef-kok Pascal Jalhaij. Daarnaast kookte hij in La Rive in het Amstel Hotel, destijds onder leiding van Robert Kranenborg.

In een interview op Zibb.nl/horeca meldde Kellenaers eerder dit jaar dat over pakweg tien jaar graag een eigen zaak zou willen hebben, samen met zijn vriendin. Zijn laatste leermeester Paul Fagel is blij voor zijn pupil. ‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb hem zelfs aangespoord dit te doen’, aldus Fagel in De Telegraaf.

Bekijk hier het interview met Matthieu Kellenaers in onze rubriek Talent van de Week.

Reageer op dit artikel