nieuws

Eindhoven vergroot veiligheid in uitgaanscentrum

Horeca

Geen happy hour meer op vrijdagmiddag, de invoering van veiligheidsglas en het zonodig uitvaardigen van overal geldende lokaalverboden. Met die maatregelen wil het Stratumseind, het belangrijkste uitgaanscentrum in de Eindhovense binnenstad, de veiligheid vergroten.

Vrijdag tekenden de 59 horecaondernemers daarover een convenant met de gemeente, de politie, de brandweer en het Openbaar Ministerie. Volgens burgemeester A. Sakkers is Eindhoven hiermee een voorbeeld voor de rest van het land.

De politie onderzoekt momenteel of het mogelijk is informatie over lastige bezoekers uit te wisselen met de kroegbazen. Die willen dat graag om meer grip te krijgen op lastpakken. De politie bekijkt met name in hoeverre de privacywetgeving een dergelijke uitwisseling toelaat.

Reageer op dit artikel