nieuws

film beleven op 2e filmfestival berendonck

Horeca

Van 23 tot en met 27 augustus vindt het 2e Filmfestival Berendonck plaats. Aan het eind van de zomervakantie kunnen filmliefhebbers weer genieten van een grandioze openluchtbioscoop aan het strand van recreatiegebied Berendonck.

Aan het strand wordt een volwaardige openluchtbioscoop ingericht met ca. 1500 stoelen, super-geluid en het grootste buitendoek van Europa, van maar liefst 12 x 20 meter. De ambiance en sfeer van de bioscoop aan het water wordt nog eens versterkt door de animatie van het Wijchens Amateurtoneel. Iedere avond wordt er na zonsondergang (om 21.00 uur) een film vertoond. Het filmfestival duurt dit jaar één dag langer, nl. vijf avonden.

De programmering van het 2e Filmfestival Berendonck is nog niet geheel bekend. Omdat de organisatie (RGV in samenwerking met Taxon Events) de grootste en meeste recente topfilms willen contracteren, zijn de onderhandelingen nog in volle gang. Wel is al duidelijk dat dit jaar een breed publiek aangesproken zal worden doordat er voor verschillende doelgroepen aparte filmavonden worden georganiseerd met aansprekende thema’s. Onder het motto ”Film beleef je samen” wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een compleet verzorgde zomeravond uit aan het strand.

Op dinsdagavond 23 augustus gaat het filmfestival van start met een groots epos met vele historische helden. Woensdag 24 augustus 2005 zijn alleen vrouwelijke bezoekers uitgenodigd. Het wordt een echte Ladies Night, waar men samen met vriendinnen kan genieten van een heerlijk geheel verzorgd avondje uit. Op donderdag is er een avond speciaal voor de studenten. In samenwerking met discotheek de Matrixx is er een thema-avond. Eerst worden de studenten bij de openluchtbioscoop in de stemming gebracht en daarna kunnen ze lekker feesten in de Matrixx.

Vrijdag en zaterdag worden twee enorme filmhits vertoond op het buitendoek, waarbij minimaal één film een echte familiefilm zal worden. Net als vorig jaar, toen op het 1e Filmfestival Berendonck “The Terminal” werd vertoond voordat deze officieel in première ging, verwacht de organisatie van het filmfestival ook dit jaar weer een aantal leuke verassingen te hebben.Over het exacte programma verwachten RGV en Taxon Events omstreeks eind juli meer bekend te kunnen maken. Kijk voor meer informatie over het 2e filmfestival Berendonck op filmfestival-berendonck.nl.

Reageer op dit artikel