nieuws

Franse premier vindt Britse keuken wel goed

Horeca

De Franse premier Dominique de Villepin vindt in tegenstelling tot zijn president Chirac de Britse keuken zeer goed. De Villepin, die maandag een bezoek bracht aan zijn Britse ambtgenoot Blair, zei na de gezamenlijke lunch op Downing Street 10 dat de keuken uitstekend was.

De Villepin prees Blair, die de ‘fijngevoeligheid’ had betracht bij de lunch Franse wijn te laten schenken. De Villepin deed zijn uitspraak in antwoord op een opmerking van een journalist over de spot die president Chirac eerder deze maand bedreef met de Britse ‘cuisine’.

Het staatshoofd zei volgens de Franse krant Libération tijdens een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Schröder en de Russische president Poetin: ‘Je kunt mensen die zo slecht koken, niet vertrouwen. Na Finland is het het land met het slechtste eten.’

Reageer op dit artikel