nieuws

Grote hoeveelheid explosieven gevonden onder hotel

Horeca

Sloopmedewerkers in Rusland hebben een bijzondere vondst gedaan bij het afbreken van een groot hotel in Moskou. Tijdens het in puin slaan van het fundament van het hotel troffen slopers ruim zevenhonderd kilo aan explosieven aan.

Volgens de autoriteiten bestond er geen gevaar voor ontploffingen. Het hotel ligt dichtbij diverse toeristische trekpleisters als het Kremlin en het Rode Plein. De bouwvakkers stuitten bij hun sloopwerkzaamheden eerst op vier kisten met explosieven. Later werden het er steeds meer. Vervolgens werden experts ingeroepen om de rest te verwijderen. De bommen zijn vermoedelijk afkomstig uit de tweede wereldoorlog.

Hotel Moskou ging in 1935 open en werd ontworpen door de architect die ook de grafkelder van Lenin bij de Kremlinmuur ontwierp. In het Sovjet-tijdperk logeerden talrijke belangrijke personen uit binnen- en buitenland in het hotel. Hotel Moskou werd in 2003 gesloten.

Reageer op dit artikel