nieuws

Haagse Chinezen weten niets van groot tekort aan koks

Horeca

Chinese horecazaken in het Haagse Chinatown in en om de Wagenstraat weten niets van een tekort aan Chinees kookpersoneel. Vorige week luidde Koninklijk Horeca Nederland (KHN) de noodklok met de melding dat er Chinese restaurants failliet gaat door een tekort van 4000 koks.

Een verslaggever van de Haagsche Courant ging op stap in het Haagse Chinatown op zoek naar reacties op het nieuws. Opvallend daarbij was veel restauranthouders niets of weinig willen zeggen over een personeelstekort. ‘Een tekort aan personeel? Je kunt het beter ergens anders vragen. Ik moet weer verder’, aldus een serveerster van een Chinees restaurant in Den Haag. Ook een andere zaak is uiterst terughoudend met het geven van informatie. Het enige wat de reporter krijgt te horen, is ‘geen commentaar’.

Vorige week bracht de sector Chinees-Indische bedrijven van KHN naar buiten dat er 4000 koks nodig zijn om restaurants draaiende te houden. Veel koks verkiezen de populaire wokrestaurants boven de veelal traditionele familiebedrijven. Een speciale opleiding voor Chinese koks en versoepelde regelgeving moet oplossing bieden, zo vindt KHN.

Reageer op dit artikel