nieuws

Helmondse horeca overspoeld met toiletgangers

Horeca

Horecaondernemers in Helmond krijgen zeer waarschijnlijk hun zin met de komst van een openbaar toilet in het centrum. Sinds de sluiting van V&D loopt het winkelend publiek de deur plat bij restaurants en lunchrooms, enkel en alleen om gebruik te maken van het toilet.

‘Het is verschrikkelijk’, zegt eigenaar Jos Boers van Hotel-Restaurant St. Lambert in het Eindhovens Dagblad. ‘Sommige mensen lopen gewoon door, zonder iets te vragen. Heel vervelend. Een openbaar toilet in het centrum zou heel fijn zijn. Dan zijn wij af van een hoop overlast.’

De gemeente zoekt momenteel naar een oplossing na klachten van de horecaondernemers. Mogelijk wordt in één van de winkels in het centrum ruimte gecreëerd voor een openbaar toilet. De horecaondernemers hebben sinds de sluiting van V&D een enorm stijging in het aantal toiletbezoeken geconstateerd en zijn het zat.

‘De laatste tijd hebben we erg veel toiletbezoekers in onze zaak’, aldus serveerster Yvonne Dirks van Lunchroom-Restaurant De Smickelerie. ‘We rekenen daarom 25 eurocent voor gebruik van het toilet. Anders loopt het echt de spuigaten uit.’ Eigenaar Bakens van Restaurant Happetit vindt dat Helmond sowieso een openbaar toilet in het centrum moet hebben. Bakens: ‘Maar er moet wel goede controle op zijn, anders wordt het een zooitje.’

De gemeente verwacht op korte termijn duidelijkheid te hebben over de komst van een openbaar toilet. ‘We zijn in overleg met de eigenaar van het voormalige V&D-pand. Hoogstwaarschijnlijk komt hier een toilet als service voor het winkelend publiek en de ondernemers’, aldus een gemeentevoorlichter.

Reageer op dit artikel