nieuws

Hoofdverdachte aangehouden in zaak cafédode

Horeca

De politie heeft de hoofdverdachte aangehouden in de zaak van de doodgeslagen 19-jarige cafébezoeker uit Emmeloord. Het Openbaar Ministerie in Lelystad maakte dat maandag bekend. De verdachte is een 26-jarige Urker.

Volgens justitie was de Urker een bezoeker van café de Bierelier, die het slachtoffer buiten het Emmeloorder café zou hebben mishandeld. Dat gebeurde in de nacht van 9 op 10 juli. Het slachtoffer belandde door de klappen met zijn hoofd op de grond en raakte in coma. Hij overleed enkele dagen later aan hersenletsel.

Vorige week werden al twee verdachten opgepakt, maar die zijn inmiddels op vrije voeten. De 26-jarige man uit Urk is vrijdag in Den Helder aangehouden. Toen kwam de visserman terug van zee. De rechter-commissaris beslist maandagmiddag over zijn voorarrest. De politie werkt met vijftien rechercheurs aan de zaak, mede om het grote aantal getuigen te horen.

Reageer op dit artikel