nieuws

Horeca eist subsidie voor particuliere beveiligers

Horeca

Horecaondernemers in Den Helder eisen dat de gemeente op korte termijn met extra geld over de brug komt voor de horecabeveiliging in de stad. Gebeurt dat niet, dan is de horeca genoodzaakt de inzet van de uiterst effectieve particuliere beveiligingsdienst drastisch terug te schroeven.

De veiligheid in de binnenstad van Den Helder wordt grotendeels gewaarborgd door particuliere beveiligingsmedewerkers, die worden ingehuurd door horecaondernemers. Het effect van deze peperdure mensen is dat de veiligheid in de stad aantoonbaar verbeterd is. De particuliere bewakers kwamen er een tijd geleden, bij de instelling van vrije sluitingstijden.

Het blijkt dat de bewakers naast het veilig maken van de horecabedrijven ook de openbare straat een stuk veiliger maken. En daarom moet de gemeente bijspringen in de kosten van de bewakingsbeambten, aldus voorzitter Venekamp van de Helderse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland.

‘Nu betalen wij dus eigenlijk voor de veiligheid op straat, terwijl dat een taak is van de overheid’, stelt Venekamp in het Noordhollands Dagblad. Daarom heeft Venekamp een dringend verzoek neergelegd bij de raadsleden van Den Helder. ‘Want zij hebben allemaal aangegeven dat ze dit project steunen. Veel mensen komen ook wel met oplossingen, maar die zijn voor de lange termijn. En de nood is nu.’

Het gaat de Helderse horeca om zo’n 1.500 euro per week. Komt dat geld er niet, dan worden bewakers een dag minder ingezet. Venekamp: ‘Voor de donderdag en de vrijdag is er geld, voor de zaterdag niet.’ De gemeente heeft laten weten eerst de evaluatie van het project af te willen wachten.

Reageer op dit artikel