nieuws

Horeca gaat meer WW-premie betalen

Horeca

De kans is groot dat de horecasector meer WW-premie moet gaan betalen. De Sociaal Economische Raad komt met dit advies. Dat meldt BDO CampsObers Accountants & Adviseurs in haar nieuwsbrief.

De Sociaal Economische Raad dringt aan om meer WW-premie te laten betalen door bedrijfssectoren met veel personeelsleden met kortlopende arbeidscontracten. Ook de horecasector, waar een grote groep werknemers maar een korte periode van het jaar aan het werk is en daarnaast aanspraak maken op de WW-regelingen, dreigt hiermee te worden geconfronteerd.

Met deze voorgestelde maatregelen wordt gestimuleerd om zo mogelijk werknemers vaker langlopende contracten aan te bieden. In de nieuwe horeca-cao zouden de mogelijkheden hiervoor overigens al behoorlijk groter zijn.

Reageer op dit artikel