nieuws

Horecaondernemer vlucht naar Frankrijk

Horeca

Horeca-uitbater Jelle Groen uit Sexbierum heeft het helemaal gehad met de horeca in Leeuwarden. Groen, die jaren de Leeuwarder discotheek Vat’69 runde, heeft volgens eigen zeggen nog veel geld tegoed van de nieuwe eigenaar. Groen is het zo beu dat hij emigreert naar Frankrijk.

De 55-jarige Groen verkocht zijn disco aan Marco Braam, die de zaak omturnde in Club Noa. Braam ging onlangs failliet. Groen zegt nog 275.000 euro tegoed te hebben van Braam. ‘We hebben een paar keer wat centjes gehad. Daarna nooit weer. Hij liegt en bedriegt alles bij elkaar’, aldus Groen in de Leeuwarder Courant.

Inmiddels vechten de advocaat van Groen en een curator om de afhandeling van de zaak. Groen zegt er genoeg van te hebben en zijn heil te zoeken in Frankrijk. Groen: ‘We vertrekken volgende maand. Ik heb mijn boerderij hier verkocht en ga met mijn vrouw en twee honden op reis. Ik heb plannen om daar een soort bed-and-breakfast te beginnen. In een streek met veel mooi weer.’

Reageer op dit artikel