nieuws

Horecapersoneel demonstreert tegen terreur

Horeca

Horecapersoneel in Sharm el-Sheik is massaal de straat op te gaan om te demonstreren tegen de bloedige aanslagen van afgelopen weekend. De koks, kelners en barmannen vrezen dat toeristen door de aanslagen de populaire badplaats massaal links laten liggen. Een volgend drama dient zich aan.

In bedrijfskleding en voorzien van spandoeken en borden met teksten, gingen de horecamedewerkers de straat op. De koks maakten voor het zwaar getroffen Ghazala Garden Hotel een extra rondje. De teksten die ze meedragen en luizen die ze schreeuwen zijn duidelijk: ‘Toeristen, laat je niet weerhouden naar hier te komen.’

Het toerisme is zo’n beetje de enige inkomstenbron voor de inwoners van Sharm el-Sheik en de nabij gelegen dorpen. ‘Geen toeristen, geen Sharm el-Sheik’, zegt een medewerker van het Novotel in het AD. Daarom is het voor de horecamedewerkers van groot belang dat toeristen zich niet laten afschrikken door de aanslagen en gewoon het vliegtuig pakken en naar de populaire badplaats gaan. Vooral Europeanen en Russen zijn frequent bezoekers van Sharm el-Sheik.

Veel hotelhouders doen alsof er niets aan de hand is. Enkele Nederlandse toeristen merkten tot hun ontzetting dat tijdens de avond van de bomaanslagen het feestje in hun hotel gewoon doorging. ‘Toen wij daar wat van zeiden, zeiden de mensen van het hotel: ‘Nothing happened. Just party’, aldus één van de toeristen in het AD.

Reageer op dit artikel