nieuws

Hotel is rotte kies van de stad

Horeca

Hotel het Wapen van Bergen is de rotte kies van de Noord-Hollandse stad Bergen. Dat stelt de gemeente van Bergen. Daarom wil het college van Bergen graag meewerken aan een nieuw bouwplan voor het hotel.

Het Wapen van Bergen verkeert in een bouwvallige staat. In het leegstaande hotel is meerdere keren brand uitgebroken. De branden zijn alle aangestoken. De ramen van het hotel zijn dichtgetimmerd met grote houten platen. Deze moeten indringers buiten houden.

Het college van Bergen wil meewerken aan een nieuw plan. Hiervoor is vrijstelling van het geldende bestemmingsplan nodig. Het plan behelst een parkeerkelder voor 23 auto’s, een horeca-, winkel- en kantoorruimte op de begane grond en in totaal drie appartementen op de eerste en tweede verdieping.

De gemeenteraad stemde in 2003 al in met een bouwplan voor het voormalige hotel. Met hoteleigenaar P. Mooij heeft de gemeente afspraken gemaakt over de nieuwe bestemming van het hotelbedrijf.

Reageer op dit artikel