nieuws

Hotels factureren voor half miljard te veel

Horeca

Hotels in de Verenigde Staten brengen jaarlijks een half miljard euro te veel in rekening aan hun gasten. Oorzaak zijn foutieve hotelrekeningen. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder hotels in de VS.

‘Deze fouten komen niet af en toe voor. Het gebeurt met grote regelmaat’, zegt directeur George Hansen van Corporate Lodging Consultants, het adviesbureau dat onderzoek deed naar hotelrekeningen van reizigers in meer dan 270 hotels.

Uit het onderzoek blijkt dat 11,6 procent van de hotelrekeningen de afgelopen twaalf maanden niet correct waren. Gemiddeld betaalden gasten 11,35 dollar te veel per hotelovernachting. Met 1,4 miljoen overnachtingen per dag betekent dit op jaarbasis een bedrag van ruim 500 miljoen dollar.

Creditcardbedrijf American Express Business Travel onderschrijft de conclusie van het onderzoek. In een vorig jaar gehouden onderzoek van het bedrijf bleek dat meer dan de helft van de gehanteerde kamerprijzen niet overeen kwamen met het afgesproken tarief.

Reageer op dit artikel