nieuws

Illegale eetmeetings nieuwe concurrent restaurants

Horeca

Restaurants in Italië ondervinden steeds vaker concurrentie van besloten bijeenkomsten waar eten en drinken wordt geserveerd. De eetbijeenkomsten raken alsmaar meer in trek en lijken een trend te worden. De besloten bijeenkomsten zijn illegaal.

De trend is ontstaan in de buurt van Milaan en lijkt voortgekomen uit onvrede over de hoge prijzen in de horeca. Ook het recentelijk ingevoerde rookverbod in restaurant zou een rol spelen, zo meldt De Volkskrant. De maaltijden worden vaak kort van tevoren aangekondigd met een sms-bericht waarop potentiële disgenoten kunnen reageren.

Organisatoren van dergelijke bijeenkomsten houden geen rekening met eisen en vergunningen waaraan horecazaken moeten voldoen. Over de opbrengst dragen ze bovendien geen belasting af. De maaltijden kosten meestal rond de 15 euro per persoon. De Italiaanse krant Corriere della Sera meldt dat de eetbijeenkomsten vooral populair zijn bij jongeren, mede door de weinig florissante situatie van de Italiaanse economie.

Reageer op dit artikel