nieuws

Jamie Oliver is een dief

Horeca

Jamie Oliver heeft de bijnaam The Naked Chef gepikt. Dat zegt de Amerikaanse voormalig journalist Billie Young. Ze schreef meer dan dertig jaar geleden een kookboek met de naam The Naked Chef.

Het boek van Young werd in 1971 uitgegeven en bevatte erotische gerechten, die liefdeskoppels een vurige nacht moesten bezorgen. Totaal anders dus dan de kookboeken van de populaire Britse kok Oliver.

Oliver zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Zijn naam werd hem bij zijn ontdekking zes jaar geleden door zijn producer gegeven. Dit omdat hij zonder veel poespas op een gedurfde manier kookt. In Groot-Brittannië wordt de titel The Naked Chef al vier jaar niet meer gebruikt in tv-programma’s of voor zijn boeken.

Young zegt strijdvaardig te zijn en wil het er niet bij laten zitten. ‘Helaas kun je geen copyright opeisen voor een boektitel. Anders had ik Jamie Oliver allang voor het gerecht gesleept’, aldus de Amerikaanse in de Britse krant Daily Star News. Ze denkt momenteel na over manier hoe de confrontatie aan te gaan met Oliver.

Een woordvoerder van Oliver laat in een reactie weten niet van het bestaan van de eerdere Naked Chef op de hoogte te zijn geweest.

Reageer op dit artikel