nieuws

Jongeren laten geld rollen voor zonvakantie

Horeca

Ruim tweederde van de jongeren van dertien tot twintig jaar heeft 250 tot 1000 euro te besteden om deze zomer te kunnen feesten aan de Spaanse costa’s. In deze leeftijdsgroep geeft 12 procent meer dan 1000 euro uit aan tickets en hotel, meldden onderzoeksbureau Qrius en MTV Networks dinsdag.

De jongeren laten het geld rollen als het om hun zomervakantie gaat. Busvakanties zijn passé. Vliegtuigen moeten de jonge vakantievierders bij voorkeur op hun bestemming brengen. Voor driekwart van hen ligt die ergens langs het strand. Naast het luchtige strandleven willen ze flink kunnen stappen: voor 53 procent draait de vakantie om dat nachtleven.

Het meest in trek is Spanje: bijna een kwart van de jongeren tot twintig jaar kiest voor dat land. Nederland bezet met 9 procent van de stemmen de vierde plek in het lijstje van favoriete vakantielanden. Opvallend is de schamele zesde plaats voor Turkije. Is het land in algemene zin onder de Nederlanders in opmars als populair vakantieoord, maar 6 procent van de jongelui ziet een vakantie daar zitten.

Veel risico willen de jongeren niet nemen met hun vakantiebestemming. De helft van hen boekt voor het zonnige feestoord al in het begin van het jaar. Lang niet alle jongeren tussen dertien en twintig jaar storten zich met vrienden en vriendinnen de komende maanden in het Spaanse feestgedruis: de helft van hen gaat met zijn of haar ouders mee op vakantie.

Reageer op dit artikel