nieuws

Kroeggast steelt wijn uit wraak

Horeca

De politierechter van Zutphen heeft een 53-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld voor het stelen van wijn uit een café. De man stal de wijn uit wraak op de kroegbaas. De Apeldoorner moet als straf drie weken de cel in met aftrek van voorarrest.

In de nacht van vier op vijf juli dit jaar nam de man zeven flessen wijn mee uit een café in de Apeldoornse binnenstad. Naar eigen zeggen was dit bedoeld als wraakactie op de horecaondernemer. ‘Het bordje op de deur verwelkomde iedereen, maar ik werd binnen onbeschoft behandeld’, aldus de verdachte tijdens de rechtszaak. Hierdoor nam hij ’s nachts de flessen wijn mee.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van één maand onvoorwaardelijk voor het stelen van de wijn. De rechter hield het bij drie weken cel.

Reageer op dit artikel