nieuws

Kroegmedewerkers Emmeloord geen verdachten meer

Horeca

Justitie in Lelystad beschouwt de eigenaar en een medewerker van café De Bierelier in Emmeloord niet langer als verdachte in de zaak waarbij vorige week een 19-jarige man overleed, enkele dagen nadat hij bij het café was mishandeld. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.

Volgens een woordvoerder van justitie is er geen bewijs gevonden dat de kroegbaas en zijn medewerker bij de dood van de man betrokken zijn geweest. Ooggetuigen hadden bij de politie juist verklaard dat er ‘problemen waren geweest’ tussen het slachtoffer en personeel van de bar. De twee mannen hebben enkele dagen vastgezeten.

De enige arrestant die nog steeds vastzit, is een 26-jarige Urker. Justitie beschouwt hem vooralsnog als hoofdverdachte. De beschuldiging luidt doodslag. De rechtbank in Lelystad besloot maandag al om zijn voorarrest met maximaal veertien dagen te verlengen.

Burgemeester Willem ridder van Rappard erkent dat De Bierelier-zaak veel onrust veroorzaakt in Noordoostpolder en dat de zaak een typisch horecaprobleem betreft. De burgemeester spreekt niet over ‘zinloos geweld’, maar eerder ‘horeca-gerelateerd geweld’.

Reageer op dit artikel