nieuws

Londense hotels profiteerden niet van aanslagen

Horeca

Hotels in Londen hebben niet geprofiteerd van de bomaanslagen. Dat zegt adviesbureau HVS International. Eerder meldde de Britse omroeporganisatie BBC dat veel hotels de tarieven van kamers flink hadden opgeschroefd toen duidelijk werd dat veel forensen in de stad moesten overnachten.

De gemiddelde kamerprijs van een tophotel in Londen bedroeg op 7 juli, op de dag van de aanslagen, 222 euro. De dag ervoor was dat 223, de dag daarvoor 220 euro en op maandag – drie dagen voor de aanslagen – 214 euro. De bezettingsgraad daalde zelfs als gevolg van de aanslagen. Op woensdag bedroeg die 93 procent. Op de fatale dag daalde die naar 84 procent.

Russell Kett van het adviesbureau zegt dat de cijfers het bewijs zijn dat hotels in het hoge segment absoluut niet hebben geprofiteerd van de aanslagen. ‘De cijfers zijn overduidelijk. In de negentig tophotels van de stad, met totaal 26.800 bedden, zijn de kamerprijzen niet verhoogd. De ontwikkeling van de kamerprijzen de laatste week zijn gelijk aan die van dezelfde periode een jaar geleden’, aldus Kett op de website van Caterer.

Reageer op dit artikel