nieuws

Marokkaanse vaders brengen rust in Scheveningse horeca

Horeca

Marokkaanse buurtvaders moeten de veiligheid van de boulevard in Scheveningen deze zomer verbeteren. Net als vorig jaar lopen de buurtvaders mee met de strandpolitie. De maatregel kan een positief effect hebben voor horecabedrijven die gevestigd zijn op en rond de drukbezochte boulevard.

De buurtvaders lopen sinds een paar weken mee met agenten, zo meldt een woordvoerder van de politie. Ze zijn afkomstig uit het Laakkwartier en de Schilderswijk in Den haag waar ze normaliter hun werk doen. Van de aanwezigheid van de mannen gaat vaak een preventieve werking uit.

Veel jongeren die worden aangesproken, reageren beter op aanwijzingen van de buurtvaders dan op die van de politie. De afgelopen jaren bleek dat bezoekers van Scheveningen zich regelmatig bedreigd voelen door grote groepen jongeren, onder wie veel van allochtone komaf. Ze houden zich vaak op op de Scheveningse boulevard.

De inzet van de buurtvaders is niet de enige maatregel. Sinds enkele geldt in diverse delen van de badplaats een alcoholverbod op straat.

Reageer op dit artikel