nieuws

McDonald’s aangeklaagd over ‘McSpijker

Horeca

McDonald’s krijgt mogelijk een rechtszaak aan de broek. Een bezoeker van een vestiging in Veldhoven claimt dat hij bij het nuttigen van een Quater Pounder een of meerdere spijkers heeft ingeslikt. McDonald’s acht zich na een grondig onderzoek niet schuldig.

De 24-jarige Bruno Rodrigues uit Eindhoven bezocht donderdag 3 februari de Veldhovense fastfoodzaak. Na enkele happen in zijn Quater Pounder voelde hij iets hards in zijn mond. Na het uitspugen van de hap, bleek dat er een spijker in zat. De gealarmeerde restaurantmanager zegde een grondig onderzoek toe.

McDonald’s Nederland pakte vervolgens de zaak serieus op. De manager veiligheidszaken schakelde een bureau voor bedrijfsrecherche in, die een speurtocht begon. Alle betrokken werden gehoord, van de broodjesbakker en de hamburgerleverancier tot de restaurantmanager en Rodrigues zelf. De conclusie van het rapport van McDonald’s luidde dat het fastfoodbedrijf zich niet schuldig acht.

Rodrigues liet kort na het nuttigen van zijn ‘McSpijker’ röntgenfoto’s maken in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Hierop was te zien dat er zich een spijker in het lichaam bevond. Deze heeft op natuurlijke wijze het lichaam verlaten. Rodrigues schakelde vervolgens het bureau Letsel.nl in Amsterdam in, om te bekijken of hij de geleden schade kan verhalen. Letselschadespecialist Thom Vermeulen dreigt McDonald’s nu met een rechtszaak.

Vermeulen in De Telegraaf: ‘Het is duidelijk dat de spijker in het lichaam van mijn cliënt terecht is gekomen, wellicht door een toeleverancier van McDonald’s. Feit is dat het product door McDonald’s is verkocht. Het gaat er niet om hoe de spijkers in de sandwich terecht zijn gekomen. Dat ze erin zaten, zegt genoeg.’

Woordvoerder Dirk van den Bogaart van McDonald’s meldt dat een bureau onderzoek heeft gedaan. ‘Uit dit onderzoek zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat de spijkers tijdens het productieproces in het broodje zijn gekomen’, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel