nieuws

mooi weer zorgt voor succesvolle buitenevenementen

Horeca

Wat miste op Pinkpop, stond zondag op Rockin’ Park. Op het muziekevenement ter ere van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen stonden onder anderen Keane, Lenny Kravitz, Queens of the Stone Age, Jamie Cullum en als afsluiter betrad R.E.M. het podium. Ruim 35.000 bezoekers, velen rood verbrand, genoten in de zon van de vele bands op de vier verschillende podia. Festivaldirecteur Rob Trommelen noemde de sfeer zeer gemoedelijk. ,,Gezapig misschien wel.’

De 25e editie van het gratis muziekfestival Parkpop in Den Haag is zondag door 350.000 mensen bezocht. Parkpop vond zoals elk jaar plaats in het Haagse Zuiderpark. Daar traden onder meer Elvis Costello en The Imposters, De Dijk, Gabriel Rios, Ali B. en Within Temptation op. Het festival is volgens de politie zonder incidenten verlopen. De organisatie sprak van een ,,ontzettend gezellige, enorm drukke dag”.

Het attractiepark Land van Ooit in Drunen heeft zondag kort voor twaalf uur zijn poorten moeten sluiten, omdat het maximaal aantal bezoekers van 9000 al was bereikt. Duizenden mensen die nog onderweg zijn, kunnen niet meer naar binnen, liet de directie weten. De toeloop naar het park is volgens de directie het gevolg van het mooie weer en een speciale actie van het Land van Ooit samen met een grote drogisterijketen.

Reageer op dit artikel