nieuws

Nieuwe exploitant voor grootste café

Horeca

Het grootste café van Nederland, de Vergane Glorie in Almelo, heeft vrijwel zeker een nieuwe exploitant. Horeca-investeerder Jan Torny uit het Overijsselse Vriezenveen is volgens De Twentsche Courant/Tubantia dicht bij een akkoord met pandeigenaar Heineken.

Nieuwe exploitant voor grootste café

Torny is van plan de zaak anders aan te gaan pakken. Hij wil het grote pand onderverhuren aan startende horecaondernemers. ‘Ik fungeer als coördinator en hoofdaannemer, de exploitanten als franchisenemers. Ik ben ervan overtuigd dat er veel belangstelling voor is. Want, net zoals starters op de huizenmarkt is het voor beginnende horecaondernemers moeilijk iets te kopen’, aldus Torny.

Heineken wil nog niet reageren op het naderde akkoord. De bierbouwer liet eerder weten pas commentaar te geven als definitief zeker is wat er met het pand gaat gebeuren en wanneer de handtekeningen zijn gezet. Torny verwacht over enkele weken definitief duidelijkheid te kunnen scheppen. ‘Ik verwacht geen obstakels meer.’

Torny is geen onbekende in de Almelose horeca. Hij is verbonden aan diverse zaken zoals ’t Westhuys, het Hookhoes en het restaurant De Vier Vensters. Naast Torny heeft Heineken met nog een kandidaat gesproken over de Vergane Glorie. Het zou hierbij gaan om een man uit de Randstad.

De Vergane Glorie ging in maart dicht en was slechts vier maanden open. Problemen rondom de geluidsisolatie vormden de oorzaak van de sluiting. Exploitant Roel de Boer moest hierdoor 41 personeelsleden ontslaan. Volgens De Twentsche Courant/Tubantia hebben zeven fulltimers nog salaris te goed van De Boer.

Reageer op dit artikel