nieuws

Osse horeca schreeuwt om camera’s

Horeca

Aan de schreeuw van horecaondernemers om het centrum van Oss met camera’s te beveiligen, heeft de gemeente eindelijk gehoord gegeven. Twee jaar geleden wees de gemeente het verzoek nog van de hand omdat het te duur zou zijn.

De buizen voor de camerakabels liggen inmiddels in de grond. Binnen afzienbare tijd moeten de camera’s in gebruik zijn. Doordat de camera’s alles vastleggen in het centrum, rekenen de horecaondernemers er op dat het veiliger wordt in de Brabantse stad. ‘Het is absoluut niet zo dat je op dit moment niet veilig kunt uitgaan in Oss’, stelt voorzitter Van Onna van de centrumhoreca-ondernemers resoluut in De Gelderlander.

Het installeren van de camera’s valt samen met de bouw van een grote parkeergarage. Hierdoor is het eenvoudig de camera’s in en rond de parkeergarage te bevestigen. Daarnaast beschikt het uitgaans- en winkelcentrum reeds over een buizensysteem. Zo kunnen glasvezelkabels worden getrokken waarmee camera’s en elektronische palen worden bediend.

‘Oss heeft er de afgelopen jaren nogal wat horecazaken bij gekregen en daardoor is het ook drukker geworden. De winkeliers willen de camera’s vooral voor toezicht tijdens de koopavonden. Groepen rondhangende jongeren zorgen dan voor onrust onder het winkelend publiek’, aldus manager Vellekoop van de ondernemersvereniging.

Reageer op dit artikel