nieuws

Parkeerpaal vliegt door ruit toprestaurant

Horeca

Gasten van het gerenommeerde Haagse restaurant Le Bistroquet zijn aan een ramp ontsnapt. Maandagavond vloog door de ruit van het horecabedrijf aan het Lange Voorhout een reusachtige parkeerpaal. De betonnen paal kwam pal naast een restauranttafel terecht.

Niemand raakte gewond door de vreemde vliegende indringer. ‘Gelukkig was de antiparkeerpaal zo zwaar dat die niet echt ver kwam. Anders waren er zeker verschrikkelijke dingen gebeurd’, aldus een zeer geschrokken eigenaar Jan Lindeboom in De Telegraaf.

De zware paal werd naar binnen gegooid door een man. Volgens getuigen zou het gaan om een verwarde man. De gooier werd direct gepakt door beveiligers van de naastgelegen Amerikaanse ambassade en kon zo worden overgedragen aan de politie.

Het direct in de kraag vatten van de gooier is één van de spaarzame voordelen van de zware beveiliging rondom de ambassade. Het afzetten met grote hekken van het ambassadegebouw levert Le Bristroquet nagenoeg louter nadelen op. Onlangs liet Lindeboom zich nog uiterst cynisch uit over een mogelijk vertrek van de Amerikaanse ambassade naar een ander deel van Den Haag. ‘Ik ben blij dat ze vetrekken, maar teleurgesteld dat het nog vijf jaar duurt’.

Reageer op dit artikel