nieuws

piloot frank versteegh stunt tijdens zwarte cross in halle

Horeca

Het festivalterrein van de Zwarte Cross in Halle staat in het weekeinde van 16 en 17 juli letterlijk van boven tot onder bol van de stunts. Piloot Frank Versteegh vertoont in de lucht zijn acrobatische kunsten. De Nederlander deed onlangs mee aan de Red Bull Air Race in Rotterdam. ,,Nu komt Frank naar de Achterhoekse bossen; Franky goes to Hallywood”, aldus organisator rockband Jovink & the Voederbietels woensdag.

Op de Zwarte Cross komen jaarlijks meer dan 55.000 bezoekers af. Vorig jaar moesten veel mensen huiswaarts keren. Het terrein was overvol en de wegen ernaartoe stonden over vele kilometers vast. Daarom gingen dit keer de kaarten voor zondag, de drukste dag, in de voorverkoop. De organisatie hoopt hiermee de toestroom te kunnen reguleren.

De Zwarte Cross is vooral een muziek- en motorcrossevenement. Het festival bestaat uit een combinatie van sport, muziek, theater, kermis, camping en bizarre stunts. Op de vijf podia treden groepen op als Los Lobos, The Stranglers, Beef en Racoon. In totaal staan meer dan veertig bands op de planken.

Aan de verschillende motorcross-klassementen doen bekende motorrijders mee. Mannen als Sven Breugelmans, Marc de Reuver en Pedro Tragter laten zien wat ze kunnen. Ook bekende Nederlanders stappen op een motor. Zo scheuren Gerda Havertong, Emile Ratelband, Tim Coronel, Mark Tuitert, Adam Curry en Katja Schuurman tegen elkaar. Ook Bennie Jolink zal opnieuw niet ontbreken.
Het driedaagse festijn op het Kappenbulten circuit is nog niet helemaal uitverkocht.

Reageer op dit artikel