nieuws

Pistoolschoten na hardcore houseparty

Horeca

Een verkeersruzie bij een uitgaansgelegenheid in Steenwijk is zondagochtend vroeg flink uit de hand gelopen. Tijdens een vechtpartij heeft een onbekende met een pistool twee schoten gelost. Niemand werd geraakt. Wel raakten de aanstichters van de vechtpartij gewond, aldus de politie.

De ruzie ontstond kort na het einde van een hardcore houseparty. Een 22-jarige Eindhovenaar werd bij het oversteken van de weg bijna aangereden door een man in een zwarte VW-Golf. Toen de Eindhovenaar daar iets van zei, stopte de autmobilist en ging met de 22-jarige en diens vriend op de vuist.

Op een gegeven moment haalde de automobilist een mes uit zijn auto en bedreigde de Eindhovenaar. Die wist het mes van zijn belager te ontfutselen. Vervolgens haalde de VW-rijder een pistool uit zijn auto, maar ook dit wapen wist de Eindhovenaar uit de handen van de automobilist te slaan.

Meteen sprongen omstanders massaal op de aanvaller, waarna plotseling twee schoten klonken. De automobilist wist uiteindelijk gewond te ontkomen. Zijn auto zat vol deuken die omstanders erin hadden getrapt. Van de man ontbreekt ieder spoor. Wie de schoten heeft gelost is niet bekend. Het pistool is teruggevonden.

Reageer op dit artikel