nieuws

Pizzakoerier wilde zichzelf opblazen

Horeca

De pizzakoerier die vast zit voor het werven van geloofsgenoten voor de jihad wilde zichzelf voor de islam opblazen in een mensenmenigte. Dat zou de 20-jarige hebben verteld aan een medegedetineerde in het huis van bewaring in Maastricht.

Bilal L. zat daar vanwege bedreigingen van het Kamerlid Geert Wilders. Tevens werd hij verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Ook zou hij als pizzakoerier de Amsterdamse rosse buurt in kaart hebben gebracht ter voorbereiding van een aanslag op de Wallen.

Kort na zijn vrijlating dit jaar werd de pizzakoerier gearresteerd voor het werven van geloofsgenoten voor de jihad vanuit de gevangenis. Verder wordt de Amsterdammer ervan verdacht dat hij voorbereidingshandelingen heeft getroffen voor een aanslag. Daarvoor benaderde hij verschillende medegevangenen met de vraag of zij hem springstof konden leveren. Bilal L ontkent elke aantijging.

Reageer op dit artikel